sâmbătă, 29 august 2009

Despre înflorirea creaţionismului şi ID-ului

Vă invităm să urmariţi discursul lui Michael Reiss , pe care l-am filmat la Conferinţa Mondiala a Jurnaliştilor de Ştiinţă (World Conference of Science Journalists, London - WCSJ 2009, London). Discursul este intitulat "The rise of creationism and ID". Veţi vedea că deşi este pastor anglican şi susţine prezentarea creaţionismului în şcoli, la orele de ştiinţă, Michael Reiss consideră, in mod firesc, că nu avem de-a face cu o disciplina ştiinţifică în cazul creaţionismului sau intelligent design-ului. El crede că numai aşa tinerii pot înţelege adevăratele principii ale ştiinţei, altfel ei putând cădea în mirajul "fructului oprit".
Din punctul nostru de vedere, am fi de acord cu opiniile lui Reiss, dacă s-ar înfiinţa o disciplină intitulată "pseudoştiinţă" în cadrul căreia sa fie prezentate nu numai creaţionismul, ci şi astrologia, vrăjitoria, divinaţia etc. Poate că în acest fel nu s-ar mai produce atâtea confuzii în ceea ce privesc obiectivele şi metodele ştiinţei.



2 comentarii:

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.