duminică, 25 octombrie 2009

Cronica scepticului - episodul şaizecişidoi

În acest episod vom difuza un mic film al mişcarii antivaccin. Dincolo de conţinmutul sau evident propagandistic, este de remarcat faptul ca este titrat in limba română, lucru ce se întâmplă foarte rar atunci când este vorba de filme serioase. Adevărul este sunt prea puţine surse de informaţii serioase în limba română, dacă le raportăm cu cele oferite de către pseudoştiinţifici. Mai uşor ajung la noi tot soiul de năzbâtii conspiraţioniste decât informaţiile raţionale.
În a doua parte a emisiunii vom prezenta o stire de stiinta culeasa de pe site-l unei televiziuni de ştiri. Este incredibil cum sunt preluate aiureli fără a se accesa sursele inţiale. Se vorbeşte în acea ştire despre felul în care Dumnezeu s-a supărat pe LHC! La această concluzie au ajuns, cică, doi oameni de ştiinţă. Vă invit să citiţi cele două lucrări ale celor doi pentru a vedea cât de amestecat este Dumnezeu în problemele LHC. Pentru aceasta daţi un clic aici şi unui aici.
NOTĂ: Trebuie să îmi prezint scuzele pentru o eroare care s-a strecurat în discursul meu din acest episod. Spun la un moment dat că au fost eradicate variola şi leucemia prin vaccinare. Evident, nu leucemie voiam să spun eu. Era vorba despre poliomelită.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 25 octombrie.


Cronica scepticului - episodul saizecisidoi
Vezi mai multe video din Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.