miercuri, 23 decembrie 2009

Cronica scepticului - episodul şaptezeci

În acest episod discutam despre pseudomadicină. Pseudomedicina ne propune tot soiul de remedii, care de care mai spectaculoase, care mai de care mai revoluţionare. Remedii care vindeca orice, inclusiv (sau mai ales) cancerul. Vom mai vorbi şi despre o emisiune de la TVR în care se vorbea despre depopularea planetei prin... codex alimentarius! Vom mai da şi câteva mici şi elementare sfaturi pentru a va feri de şarlatanii care oferă cu generozitate (bine platita) tot soiul de leacuri si dispozitive medicale. Sfatul nostru este unul simplu: cereţi dovada stiinţifica a testelor clinice efectuate! Vă vom oferi şi un exemplu de dispozitiv medical şarlatanesc, care se bazează pe "rezonanţă protonică" şi pe teoria "global scaling".
Cum aceasta este ultima emisiune din acest an, la sfârşit vă vom face cuvenitele urări pe care le vom ilustra cu o imagine pe care ştiinţa ne-a adus-o în dar.
Aceasta emisiune a fost difuzată de către postul TvRM E ducaţional în ziua de 20 decembrie 2009.


Cronica scepticului - episodul saptezeci
Vezi mai multe video din Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.