duminică, 21 iunie 2009

Cronica scepticului episodul patruzecişişase

În această emisiune vă vom oferi o "reţetă de energizare a apei" văzută la TVR. Apoi ne vom ocupa de problema războiului antivaccin. Acesta este un războ, în care argumentele vin din zona pseudoştiinţei.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM educaţional în ziua de 21 iunie 2009


Cronica scepticului - episodul patruzecisisase
Vezi mai multe video din Blog

PS Pentru că am văzut că deja au apărut comentarii pe blogul nostru în legătură cu pericolele vaccinării, vă sugerez să parcurgeţi:
În primul rând, aici puteti găsi decizia si documentele US Court of Federal Claims tocmai în problema legată de aşazisa legătură între vaccinuri şi autism.
În al doilea rând, vă sugerez să citiţi studiul realizat în 2004 de către Institute of Medicine, un organism independent din care fac parte cei mai prestigioşi experţi independenţi din domeniul medical










sâmbătă, 20 iunie 2009

Împotriva vaccinurilor.....

Tocmai am urmărit la TVR o emisiunine cumplită împotriva vacccinării în general. O emisiune în care se recomanda clar, din motive de ţin de fundamentalismul religios, ca vaccinarea sa fie înlocuită cu… rugăciuni! Este vorba despre emisiunea Semne, din ziua de 20 iunie 2009. Deoarece nu am reuşit să copiez această emisiune, aş ruga pe cei care o găsesc cumva pe net să îmi dea un… semn. Nu îmi place să comentez acest gen de emisiuni din amintiri, am nevoie de transcriptul lor, pentru a verifica şi comenta fiecare dintre argumentele de acolo.

Oricum, în emisiunile Cronica scepticului din 21 şi 28 iunie voi comenta mişcarea antivaccin, plecând de la două articole pe care vă recomand să le parcurgeţi.

Primul este: A Broken Trust: Lessons from the Vaccine–Autism Wars

Al doilea: Why Does the Vaccine/Autism Controversy Live On?


marți, 16 iunie 2009

Cronica scepticului - episodul patruzecisicinci

În acest episod discutăm despre Ida, strămoşul comun al maimuţelor şi oamenilor moderni. Vom explica de ce modul în care a fost anunţată descoperirea nu se încadrează în ceea ce putem numi rigoarea ştiinţei. În partea a doua a emisiunii vom discuta despre documentele legate de OZN-uri care au fost făcute publice de către guvernul britanic.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 14 iunie 2009.


Cronica scepticului - episodul patruzecisicinci
Vezi mai multe video din Blog