duminică, 28 februarie 2010

Cronica scepticului - episodul şaptezecişiopt

Adeseori i se reproşează ştiinţei închistarea într-o metodă care îi limitează puterea de a accesa zonele profunde ale realităţii. Acest reproş este unul complet nemeritat. Ştiinţa nu cere altceva decât ca orice afirmaţie să fie însoţită de dovada corespunzătoare. În această emisiune tocmai despre acest lucru încercăm să discutăm. Vom aduce în sprijinul nostru două articole de ştiinţă. Unul este "Brain's dark energy" publicat în numărul din martie al revistei Scientific American, iar cel de-al doilea (de fapt, o serie de articole publicate sub titlul comun "Brain Revolution") apărut în revista Science, numărul din 19 februarie 2010. Dar, înainte de toate, vom vorbi despre un foarte interesant articol, intitulat Quantum gravity computers: On the theory of computation with indefinite causal structure pe care îl puteţi gasi aici.  Plecând de la formalismul matematic al calculatoarelor de la scara ultima a Universului vom trece la prezentarea rezultatelor cu totul excepţionale, obţinute de către cercetători americani şi europeni într-un domeniu neaşteptat, pe care până cu puţin timp în urmă l-am fi catalogat ca aparţinând de paranormal, adică de pseudoştiinţă.
Nu vom intra acum în detalii, pentru că vrem, înainte de toate, să urmăriţi această emisiune. Acolo veţi găsi toate informaţiile şi lămuririle necesare.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 28 februarie 2010.



Vezi mai multe video din Blog

Un comentariu:

  1. Domnule Cristi!
    Nu numai ca nu m-a distrat gluma dar m-a speriat de-a binelea! Va urmaresc emisiunile pe internet si, in timp, am ajuns sa am incredere in parerile dumneavoastra si sa va consider un soi de reper de gindire sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.