vineri, 29 octombrie 2010

Cronica scepticului - episodul 107

Nu, nu este vorba despre o eroare de numerotare a episoadelor Cronicii scepticului. Acesta a fost un episod pe care nu am apucat să îl preiau la momentul potrivit, din pricina problemelor de conexiune. Şi cum în acest episod continăm să vorbim despre gândurile marelui iniţiat planetar, Gregg Braden, am făcut tot ceea ce ne-a stat în putinţă pentru a putea să vi-l oferim. Asta pentru că Braden pare să fi canalizat toate energiile pseudoştiinţei întru atragerea pseudoştiinţificilor de la noi. Domnul cu multe inele este doar un exemplu. Dar, veţi vedea, şi un anume domn profesor universitar doctor de al nostru este încântat de teoriile iniţiatului exeget american, aşa că îl foloseşte ca sursă de inspiraţie pentru opera sa. Nu contează faptul că el, Braden, face referire la "Tablele lui Thot". Nu contează chiar deloc. Omul nostru nu încearcă să vadă ce sunt aceste Table şi nici să afle cine este Thot. Vă spunem noi: Thot este un atlant iat Tablele sunt scrise în atlantă! Aţi auzit vreodată de studii serioase asupra acestei limbi dispărute, aţi văzut vreun text scris în atlantă? Banuim că nu. Dar nu este nevoie să vă reproşaţi ignoranţa. Aceste Table ale lui Thot sunt o făcătură atât de evidentă, încât ele fac deliciul pseudoştiinţificilor. Dumneavoastră le puteţi citi aici şi astfel nu veţi mai avea ce să vă reproşaţi. De ce un personaj care are titluri universitare înalte ia de bune afirmaţiile lui Braden? Aceasta este o întrebare la care noi nu suntem în stare să răspundem. Poate ştie Thot, atlantul.
Revenind la Braden... Veţi vedea cum ne explică el cum se opreşte Pământul şi cum începe să se rotească în sens invers... Nici nu ştim cum să comentăm o aşa năzbâtie. Noroc că ne linişteşte Braden: gravitaţia nu va dispare, iar cărţile alea în care se afirmă că oamenii vor începe să zboare sunt o aiureală! Aşa e. Dacă pământul se operşte gravitaţia nu dispare. Dar nu dispare nici forţa de inerţie. Despre această forţă este vorba în imaginile cu oamenii zburând, iar întâmplarea este descrisă în nuvela "Omul care a făcut miracole" a lui H.G. Wells. Desigur... ni se va spune că Pământul nu se opreşte brusc, ci încetul cu încetul. Aşa e... numai că Braden vorbeşte de o oprire completă a rotaţiei terestre în 2012. Acum mai avem mai puţin de doi ani până la oprire... deci nu va fi o oprire lentă, ci una bruscă...  sau deja ziua are deja 16 ore?
În legătură cu ziua de 16 ore, la care se mai adugă şi creşterea  frecvenţei de rezonanţă Schumann este vorba în al doilea citat din exegetul Braden. Că nici prima, şi nici a doua, afirmaţie nu se bazează pe date măsurate am mai explicat şi cu alte ocazii. Avem senzaţia că în lumea asta, a exegeţilor lucrurilor care nu există, nici nu contează dovada. Contează afirmaţia în sine. Braden asta face: afirmă tot soiul de năzbâtii, afirmă că năzbâtiile sale sunt susţinute de dovezi ştiinţifice şi cu asta basta. Obiectivul a fost atins. Credulii din toată lumea îl citează, îl adulează, îl recomandă altora etc. Deja sunt mulţi aceia care cred că în 2012 se va întmpla ceva... ceva deosebit. Noi vă dăm întâlnire la capătul acelui an fatidic, să vedem cum va fi să fie. Să vedem de se va opri Pământul, să vedem cum ne înfloreşte ADN-ul, să vedem cum vor rămâne aici numai cei ce se află pe un plan spiritual superior, să vedem cum Soarele va începe să răsară de la Apus...
Această emisiune a fost difuzată de postul TvRM în ziua de 9 octombrie 2010.


Cronica scepticului - episodul 107
Vezi mai multe video din blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.