sâmbătă, 26 februarie 2011

Cronica ST - episodul nouăzecişinouă

În acest episod vom vorbi despre revoluţia digitală. Am mai vorbit despre ea şi în emisiunea Maşina Timpului, dar de această dată aveţi la dispoziţie şi imagini. În a doua parte a emisiunii vom discuta despre un nou automobil electric realizat de către BMW. Este vorba despre ActiveE, care ar putea să deschidă calea către răspândirea pe scară largă a automobilelor nepoluante. Este doar o speranţă, deocamdată, deoarece încă avem o problemă care nu este bine rezolvată: este vorba despre sursa de energie de la bord, care nu poate egala clasica şi poluanta benzină. Să sperăm că în acest domeniu vom asista la evoluţii seminificative în următorii ani.
În ultima parte a emisiunii vom prezenta un nou lansator greu, Liberty, care ar putea plasa pe orbita teresetră diverse sarcini utile, cu masa de până la 20t. Proiectul aparţine unui consorţiu privat şi pleacă de la ideea de a refolosi componente deja existente. Practic se combină componente de la lansatorul navetei spaţiale şi de la Ariane V, ceea ce ar duce la o scădere semnificativă a costurilor.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM în ziua de 25 februarie 2011.

Cronica ST - episodul nouazecisinoua

Vezi mai multe video din blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.