miercuri, 30 martie 2011

Cronica scepticului - episodul 127

Mda, este strict necesar ca pseudoștiințificii zilelor noastre să se "upgradeze" cu mecanica cuantică. Această mecanică cuantică dovedește clar că arta divinațiai și alte alea au o bază științifică. Nici nu se putea altfel, pentru că în lipsa dovezilor cuvintele ajută discursul. Nu contează dacă cel ce le enunță ar habar de mecanica asta cuantică, importantă este afirmația: mecanica cuantică confirmă [și aici, între parantezele acestea, se poate pune orice]. O doamna, ne vorbește (de fapt ne scrie) într-un ziar de mare tiraj despre un articol citit de domnia sa dintr-o chestie (cică) științifică din care a aflat că undele cuantice ale fericirii și ale disperării sunt identice. Excelent! Ce ar putea să însemne chestia asta fizică care poarta numele de ”undă cuantică a fericirii” nu ni se spune, dar de aici se pleacă într-o călătorie câmpenească (adică autoarea începe să bată câmpii). Pseudoștiințificii sunt specialiști în asta. Iată un exemplu:
Am citit undeva (era vorba despre o cercetare din fizica cuantică) faptul că fericirea intensă, ca şi suferinţa intensă desenează în câmpul cuantic aceeaşi undă. Asta înseamnă că în clipa în care suferinţa atinge un prag critic, creierul o trăieşte de parcă ar trăi fericirea. De parcă am fi fericiţi suferind. Un punct în care suferinţa şi fericirea se întâlnesc şi devin unul şi acelaşi lucru, un punct în care dragostea şi ura se întâlnesc şi... desenează aceeaşi undă explică de ce alergăm după suferinţă ca şi cum am alerga după fericire şi invers. Ca şi cum am asculta la radio pe aceeaşi lungime de undă, dar ţine de noi să alegem melodia fericirii sau pe aceea a suferinţei.
Aceeași autoare ni-l laudă și pe Greg Braden:
Greg Braden, un expert geolog şi unul dintre cei mai respectabili cercetători ai fenomenelor spirituale, a analizat în „Timpul Fractal”, tradusă şi la noi de către Editura For You, misterul anului 2012 şi al unei noi ere terestre, care va începe atunci. Greg Braden analizează deopotrivă predicţiile mayaşilor, bazate pe calcule astronomice precise, prezicerile lui Nostradamus sau ale mediumului ame­rican Edgar Cayce, ale indienilor hopi, dar supune unei analize atente informaţiile ştiinţifice, provenite din fizica cuantică sau din alte domenii de cercetare.

Vedeți dumneavoastră, expertul geolog Braden analizeaza atent ”informațiile științifice provenite din fizica cuantică”! Dar pe noi ne bucură cel mai mult faptul că:
Braden sp­une ca nu exista nimic in in­re­gis­trarile geologice care sa sugereze ca polii magnetici ai Pamantului se vor in­versa inainte sau dupa data de final de ciclu, anul 2012. 
 Asta ne-a liniștit complet. Acum câțiva ani același Braden ne anunța că în 2012 se vor inversa polii magnetici ai Pământului, planeta se va opri și va porni să se rotească în sens invers!  (Apropo de linkul de alături, mă tot întreb cum de au unii rabdare să traducă asemenea năzbâtii lungi de 204 minute). Și aceasta este o caracteristică a pseudoștiințificilor. Ei pot spune orice, pot să nege chestii pe care le susțineau cu tărie cu o vreme în urmă. Cei care au ajuns să îi creadă o dată, îi vor crede la nesfârșit. Ei nu își pierd credibilitatea, cum nu și-o pierde nici un prezicător... Oricum. Bine că acum ne-am liniștit cu rotația Pământului ăsta.
Vom mai vorbi și despre Astronautul de la Salamanca. Nu spunem acum despre ce este vorba, vă lăsăm să vedeți ceva uimitor. Pe zidurile catedralei din Salamanca este sculptat un astronaut. Catedrala a fost construită în 1102!
Emisiunea a fost difuzată de postul TvRM în ziua de 26 martie 2011.

Cronica scepticului - episodul 127

Vezi mai multe video din blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.